Saturday, February 11, 2006

Saron túlélte a műtétet

Véget ért Ariel Saron izraeli miniszterelnök újabb műtétje, és a beteg politikust visszavitték az intenzív osztályra - jelentette be szombaton délután a jeruzsálemi Hadassza kórház.
A páciens állapotáról később tartanak sajtótájékoztatót. Az izraeli katonai rádió úgy tudja, hogy a műtét sikerült. Saron egyik, névtelenül nyilatkozó munkatársa szerint kioperálták a bélrendszer egy darabját.
Az orvosok nem számítottak arra, hogy a miniszterelnök túléli a műtétet, "valószínűleg még ma meghal" - mondta egy kórházi forrás, aki neve elhallgatását kérte, mert nincs felhatalmazása arra, hogy az intézmény nevében nyilatkozzon a sajtó képviselőinek.
"Azt lehet mondani, hogy a kormányfő élete veszélyben van" - jelentette ki korábban Ron Krumer szóvivő. Mint mondta, a szombat reggeli CT-vizsgálat súlyos károsodást állapított meg a beteg emésztőrendszerében, ezért döntöttek a műtét mellett.
Saront január 4-én súlyos agyvérzés érte, akkor nyomban kórházba szállították, és több agyműtétet hajtottak rajta végre. Eszméletét azóta sem nyerte vissza.
Az operáció közép-európai idő szerint délelőtt fél tizenegy körül kezdődött, és 3-6 órát vehet igénybe - közölte egy másik szóvivő, Jáél Boszem Lévi. Elmondása szerint az emésztőrendszer vérkeringésével támadt probléma, s az orvosok most ezzel igyekeznek megbirkózni.
Az izraeli katonai rádió jelentése szerint a kórház már értesítetté Saron közeli hozzátartozóit, s ők úton vannak a kórházba.
(MTI)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home