Saturday, February 11, 2006

Az iráni elnök szerint mítosz a holokauszt

Az atomsorompó-szerződés felmondásával fenyegetőzött szombati beszédében Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő, egyúttal ismét mítosznak nevezve a holokausztot, és azt hangoztatta, hogy az "igazi holokauszt" az, ami ma Palesztinában és Irakban történik.
"Az iszlám köztársaság politikája eddig az volt, hogy nukleáris erőfeszítéseit a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) és az atomsorompó-szerződés keretei között fejti ki - mondta az államfő az 1979-es iráni iszlám forradalom 27. évfordulója alkalmából rendezett teheráni ünnepség több tízezres embertömege előtt. - Ha viszont azt látjuk, hogy ők e szabályokból hasznot húzva megsértik az iráni nép jogait, akkor tudniuk kell, hogy az iráni nemzet felülvizsgálja politikáját."
Az iráni elnök - mint már korábban is - megkérdőjelezte a holokausztot, mítosznak nevezve azt, amelynek egyetlen célja, hogy igazolja egy izraeli állam létrehozását Palesztinában. "Ez a mítosz tette lehetővé a cionisták számára, hogy több mint hatvan év óta zsarolják a nyugati országokat." Ahmadinezsád már decemberben is mitosznak minősítette a holokausztot, azt követően, hogy felszólított Izrael "letörlésére a térképről".
"Az igazi holokauszt most Palesztinában és Irakban történik. Aki az igazi holokausztot keresi, nézzen a szegény iraki népre" - tette hozzá ünnepi beszédében az iráni államfő. Az európai lapokban közölt Mohamed-karikatúrákra utalva azt a kérdést tette fel, "miért van az, hogy meg lehet sérteni a prófétát, de tilos vizsgálódni a holokauszt ügyében".
(MTI)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home